Author

Translator

Gjergj Vyshka

Times Viewed

37428

Times Made Favorite

27

Xholi ne qendren e fushes me top


4 kunder 4 + 1 xhol jashte fushes, me topin neper kembe, ne largesi nga qendra e fushes


Objective

Tranzicioni, konkluzioni

Space

40x20 metra

Duration

Tre seri nga kater minuta

Number of Players

4+1+1 kunder 4+1+1 me zevendesime

Materials

Topa dhe jeleke

Organization and Development

Luhet normalisht nje 4x4. Eshte e detyruar te luhet ne presing. Cdo skuader ka nje xhol, ne gjysmefushe, jashte fushe me topin neper kembe. Kur sulmuesi me topin ne zoterim therret "topi", mund ta marre topin ne dore. Ky aksion aktivizon xholin qe hyn ne fushe me topin e tij. Xholi nuk mund te finalizoje, vetem mund ta kaloje topin. Lojtari me topin ne dore shkon ne vend te xholit.

Variations

Caktohet nje maksimum prekjesh. Nje lojtar mund ta marre topin ne dore, vetem pasi te kete realizuar nje numer te caktuar pasimesh. Xholi mund te realizoje golinCategories (0)

Theory (0)

This article has no theoretical explanations attached.

Images (1)

Mico_Martic_264.jpg

Videos (3)

Flash Content (0)

This exercise is also available in:
Deutsch
English
Español
Français
Hrvatski
Italiano
Magyar
Polski
Português
Türkçe (Turkish)
Ελληνικά (Hellenic)
עברית (Hebrew)
فارسی (Persian)